Air Domes.

MultiDome - En økonomisk attraktiv halløsning for alle, som overvejer at opføre eller tilføre nye og spændende idrætsfaciliteter. Se yderligere informationer nedenfor.

 • Airdome
 • Fundament
 • Dug
 • Konstruktion
 • Galleri
 • Projekt

Airdome

Kort opførelsestid og fleksible konstruktion giver betydelige økonomiske fordele ved valg af en MultiDome. Anvendes enten som sæsonmæssig afskærming for vejr og vind, eller ganske enkelt som permanent hal.

En MultiDome indeholder løsninger i Full Size størrelse 1:1 tilpasset hver enkelt sportsgren, og efter vore kunders ønsker og behov. Konstruktionen giver nogle særdeles økonomiske fordele, der sætter en eventuel omkring opførelse af en ny hal i et helt nyt perspektiv.

Den fleksible konstruktionsform har været anvendt i mere end 40 år i USA, Canada og Europa. Hallerne anvendes enten som sæsonmæssig afskærming for vejr og vind eller ganske enkelt som permanent hal.

Vi tilbyder løsninger tilpasset hver enkelt kundes ønsker og behov. Hallen kan opføres som et nyt projekt "fra bunden" eller som overdækning af eksisterende anlæg. Det er ligeledes muligt at sammenkoble til eksisterende bygninger og eventuelt udnytte eksisterende omklædnings- og velfærdsfaciliteter.

AirDome haller er en fleksibel løsning, der kan imødekomme behovet for mangfoldigheden i idrætsbyggeri, og samtidig give mulighed for at holde et lavt budget. Konstruktionen og fleksibiliteten giver nogle særdeles økonomiske fordele, der sætter en eventuel beslutning omkring opførelse af en ny hal i et nyt perspektiv.

MultiDome haller er innovative bygninger opført med de bedste materialer og den sidste nye teknologi. Generelt giver MultiDome haller fordelene ved hurtig opførelse og kort byggeperiode, og ikke mindst muligheden for enten sæsonmæssig brug eller som permanent hal.

De er altid "omkostningsvenlige". Den korte tilbagebetalingstid og den lange holdbarhed sikrer en sund økonomi. Det specielle design på MultiDome hallerne giver brugerne en ekstra høj standard og komfort til en markant lavere pris end traditionelle haller.


Airdome

Kontakt os for yderligere information og projektudvikling. Vi ser frem til at kunne hjælpe med fleksibelt idrætsbyggeri og nå i mål indenfor budgetrammerne.

 

Fundament

Fundamentet til en airdome består af et beton fundament, der er støbt som sokkel i punkter. Til disse punkter fastgøres airdomen med specielle forankringer.

billede af anchor på vej

Fundamentet kan desuden bestå af stål funderinger, hvortil airdomen fastgøres.

billede af stål fundament på vej

 

Dug

Selve dugen er syet i kanaler.

Den dobbelt syede membran er en innovativ løsning med specialdesignede luftlommer som i høj grad reducerer energiforbruget.

Den er designet til ekstreme klimaforhold, for temperaturområde fra -50 til +70 grader.

Takket være den fremragende isolering i den dobbelte membran, er der ingen kondens i domen.

Lang holdbarhedpå grund af top coat tykkelse og høj rive - og træk modstand og trækstyrke. Udskiftning af membranen er derfor ikke nødvendig, og den forventede levetid er forlænget til 40 + år, baseret på test, erfaringer og eksisterende projekter.

Enestående lysstyrke. Ingen kunstig belysning er påkrævet i dagtimerne. Når der anvendes indvendig lys om natten, vil stoffets højglans indvendigt reflektere.

Membranen er UV resistent.

Alle membraner er brandhæmmende og certificeret.

Selve air domen holdes oppe ved hjælp af generator, der puster luft ind i kanalerne og derved holdes domes oppe.

 

Der følger nødgenerator med, der automatisk starter op, hvis der skulle ske uforudsete ting.

 

billede af air dome dug og generator på vej

 

 • Konstruktion

  Konstruktionen og fleksibiliteten giver nogle særdeles økonomiske fordele, der sætter en eventuel beslutning omkring opførelse af en ny hal i et nyt og lysere perspektiv.

  Fordele ved en Airdome:

  -En Airdome har lavere omkostninger ca. 25% end et normalt byggeri
  -Høj komfort i hallen
  -Automatisk varme og ventilationssystem
  -Unik atmosfære og udnyttelse af dagslyset
  -Minimum 40 års levetid
  -10 års garanti på dugen
  -Lave drifts-og vedligeholdelsesomkostninger
  -Fleksibel , kan opsættes og nedtages efter behov
  -Kort byggeperiode og besparelse på byggeomkostningerne

  Airdome

   

  Delelementer:

  1. Ventilatorer
  2. Nødgenerator
  3. Lysanlæg
  4. Materialetunnel
  5. Nødudgang
  6. Svingdør
  7. Forankring

   

  Fortæl os om dine byggeplaner eller ønske om skøjte, tennis, svømme eller multi airdome til alle de sportslige aktiviteter fantasien byder dig.

  Kontakt os for tilbud


Galleri

Her finder du inspiration til hvad en air dome kan anvendes til:

GolfdomeGolf dome

FodbolddomeFodbold dome

HockeydomeHockey dome

 

Projekt

I flere sammenhænge har Multi Dome ApS været sparringspartner til vores kunder for udvikling af projekter og produkter.

Ryparken Skøjtehal i København blev resultatet af et konstruktivt samarbejde mellem Københavns Kommune og Multi Dome ApS.

Udfordringen var at skabe en bæredygtig løsning til hjemmebane for ishockeyklubben KSF og Skøjteklub København, og ikke mindst at gøre det i løbet af 12 uger!

Løsningen blev en Hockey Dome med en full size skøjtebane på 30 x 60 meter og et halareal på 2.652 m2.. Hertil er opført 4 store omklædningsrum, ét klublokale med tilhørende kontorer, sliberum, samt materialerum i forbindelse med skøjtehallen.

Køleanlæg fra den tidligere Østerbro Skøjtehal er genanvendt i Ryparken. Der er tilføjet permafrostsikring under bane-legemet, som forhindrer frosten i at trænge nedad, så banen ikke sætter sig, og samtidig sikrer et bedre energiforbrug.

Ryparken Ryparken

 

Vi står klar til at tage imod dine udfordinger, og står naturligvis til rådighed for en uforpligtende snak om dit projekt.

 

 

 

 

.

 

 

MultiDome, Langgade 19, DK - 9000 Aalborg