Airdomes

Forside > Løsninger > Airdomes

Airdomes til mange sportslige formål

I flere sammenhænge har MultiDome været sparringspartner til vores kunder for udvikling af projekter og produkter.

 

Hockeydome

Ryparken Skøjtehal i København blev resultatet af et konstruktivt samarbejde mellem Københavns Kommune og MultiDome ApS.

Udfordringen var at skabe en bæredygtig løsning til hjemmebane for ishockeyklubben KSF og Skøjteklub København, og ikke mindst at gøre det i løbet af 12 uger !

Løsning

Løsningen blev en hockeydome med en fullsize skøjtebane på 30x60m og et halareal på 2.652m2. Hertil blev der opført 4 store omklædningsrum, ét klublokale med tilhørende kontorer, sliberum, samt materialerum i forbindelse med skøjtehallen. Køleanlægget fra den tidligere Østerbro Skøjtehal blev genanvendt.

Projekt i foråret 2020

Danmarks Tekniske Universitet Kgs. Lyngby – Autonome Systemer Testfacilitet Airdome.

Et spændende og konstruktivt samarbejde mellem DTU og MultiDome om levering af en airdome til test flyvning af droner på land, til vands og i luften. Airdomen er konstrueret med mulighed for adskillelse ved hjælp af ophængte net, således der kan være flere tests i gang.

Airdome

En airdome kan anvendes som sæsonmæssig afskærmning for vejr og vind, eller ganske enkelt som permanent hal.

En airdome er en oppustelig hal, der holdes oppe af et overtryk inde i hallen. Overtrykket leveres af blæsemotorer, der konstant blæser luft ind i hallen. En airdome har ingen bærende konstruktioner og holdes udelukkende oppe ved hjælp af lufttrykket.

Nødgenerator

Forsvinder elektriciteten pludselig startes en dielsel nødgenerator automatisk op via vekselmotor og lufttrykket i hallen genetableres straks. På automatikken sidder en vindmåler, der sikret trykket i hallen er stabilt. Hvis vindstyrken er høj vil automatikken sikrer lufttilførsel, således at dugen bliver mere spændstig.

Størrelse

En airdome kan leveres til at dække et areal fra 400 -15.000m2. Airdomen fremstilles efter kunden ønsker og behov.

En airdome er et godt alternativ til en lethal.

Har du spørgsmål? Kontakt os nu 

Fundamentet

Fundamentet til en airdome består af en beton fundament, der er støbt som sokkel i punkter.

Fastgøring

Airdomen fastgøres til sokkel punkterne med specielle forankringer

Stål fundering

Fundamentet til airdomen kan desuden bestå af stål funderinger, hvortil airdomen fastgøres.

 

Har du spørgsmål? Kontakt os nu 

Dugen

Selve dugen er syet i kanaler.

Membran

Den dobbelt syede membran er en innovativ løsning med specieldesignede luftlommer, som i høj grad reducerer energiforbruget. Airdomens dug er designet til ekstreme klimaforhold for temperaturområder fra -50 til +70 grader. På grund af den fremragende isolering i den dobbelte membran dannes ingen kondens i airdomen. Membranen er UV resistent, brandhæmmende og certificeret.

Holdbarhed

Lang holdbarhed på grund af top coat og høj rive- og træk modstand og strækstyrke. Udskiftning af membranen er derfor ikke nødvendig, og den forventede levetid er 40+ år, baseret på tests, erfaring og eksisterende projekter.

Lysstyrke

Enestående lysstyrke og ingen kunstig belysning er påkrævet i dagtimerne. Når der anvendes indvendigt lys om aftenen og natten, vil dugens højglans indvendigt reflektere.

Har du spørgsmål? Kontakt os nu 

Airdome membran

Konstruktion

Konstruktionen og fleksibiliteten giver nogle særdeles økonomiske fordele, der sætter en eventuel beslutning omkring opførelse af en ny hal i et nyt og lysere perspektiv.

Fordele

En airdome har lavere omkostninger ca. 25% end et normalt byggeri. Der er høj komfort i hallen, idet der er automatisk varme og ventilation i airdomen. I airdomen er en unik atmosfære og dagslyset udnyttes. Airdomen har en levetid på 40 år, og der er 10 år garanti på dugen. En airdome har lave drifts-og vedligeholdelses omkostninger.

Fleksibilitet

En airdome er fleksibel, idet den kan opsættes og nedtages efter behov. Desuden har den en kort byggeperiode og besparelse på byggeomkostningerne.

Delelementer

Til en airdome hører: Ventilatorer, nødgenerator, lysanlæg, materiale tunnel, nødudgang, svingdør samt forankringer.

 

 

 

Har du spørgsmål? Kontakt os nu 

Airdome futsal

Anveldelse

En airdome indeholder løsninger i Full size størrelse 1:1 tilpasset hver enkelt sportsgren, og efter kundens ønsker og behov.

En airdome kan anvendes til skøjte, tennis, svømme eller multi airdome til alle sportslige aktiviteter fantasien byder dig.

Levetid

En airdomes dug har en levetid på minimum 40år og der er garantiperiode på 10 år på dugen.

Den fleksible konstruktionsform har været anvendt i mere end 40år i USA, Canada og Europa.

Har du spørgsmål? Kontakt os nu 

Airdome volley

Anvendelses ideer

En MultiDome – er en økonomisk attraktiv halløsning for alle, der overvejer at opføre eller tilføre nye og spændende idrætsfaciliteter.

En airdome kan anvendes som golfdome, fodbolddome, hockeydome, ridehal, tennisdome, svømmehal, kun fantasien sætter grænser for anvendeles muligheder.

Har du spørgsmål? Kontakt os nu 

fodbolddome

MultiDome har i flere sammenhænge været sparringspartner til vores kunder for udvikling af projekter.

 

  • Ryparken Hockeydome i København blev resultatet af et konstruktivt samarbejde mellem Københavns Kommune og MultiDome ApS
  • Skyer over eventområde på Expo messe i Shanghai i samarbejde med Bjarke Ingels fra BIG
  • Danmarks Tekniske Universitet Kgs. Lyngby – Autonome Systemer Testfacilitet Airdome

Har du spørgsmål? Kontakt os nu 

Hockey airdome
Projekt i Shanghai

Har du brug for yderligere informationer om airdomes, er du meget velkommen til at ringe til os for en snak om netop dit projekt. En airdome kræver planlægning og overvejelser over tid.

 

Et alternativ til en airdome kan også være en lethal. Du kan finde mere information herom under BEST-HALL lethaller her på siden.

Har du spørgsmål? Kontakt os nu 

Ide

Vores løsninger